Vær kvalitetsbevidst når du køber tøj

Vær kvalitetsbevidst når du køber tøj

august 18, 2017 0 Af Blogger

Hvis du går hjem og kigger i dit skab lige nu, så er det sikkert fyldt med masser af tøj, som du ikke længere bruger – eller måske aldrig har brugt. Mange tænker ikke over, at et enormt stort tøjforbrug også er en belastning for miljøet. Men for klodens skyld er det værd at hanke op i os selv og genoverveje det, inden vi går amok i den næste tøjudsalgsbunke, vi møder. Det kan være rigtig fornuftigt at få ryddet op i tøjskabet og derfra starte forfra med en ny, grøn tilgang til indkøbene. Når du rydder ud i tøjet så overvej om det er bedre at forære dem til genbrug eller til en forretning som H&M, som genanvender stoffet i nye kollektioner.

lån

Fordele ved at handle miljøbevidst

Ved at købe bæredygtigt kvalitetstøj, så undgår du først og fremmest at udsætte din krop for unødvendige kemikalier, som der sidder rester af i tøjet fra produktionen. Der kan både være kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer, som der findes rester af i tøjet. Det gælder både for ukendte og velrenommerede mærker. Udover at skåne dig selv så kan du også undersøge, om du køber tøj, som bliver produceret på bekostning af dyr, mennesker og miljø. Det kan f.eks. være CO2-udledning fra fabrikkerne eller dårlige vilkår for de mennesker, som arbejder i produktionen.

Det bæredygtige valg

Modeskaberen, Stella McCartney, er en af de eneste, som har en fuld bæredygtig produktion, hvor der blandt andet hverken bliver brugt læder eller pels i hendes kollektioner. Det gør det meget sværere at producere f.eks. sko, hvor omkostninger kan stige med op til 70 %. Det er dog prisen at betale for at træffe et bæredygtigt valg. Alt i hendes kollektioner er lavet med naturlige ingredienser men uden at gå på kompromis med det stilfulde design.

Ønsker du at ændre dine forbrugsmønstre, så er det bare om at komme i gang allerede i dag. Der kan være lidt omkostninger i starten, men det kan godt betale sig på den lange bane. Har du brug for et lån til at komme i gang, så besøg dette website. Og husk at der er mange penge at spare, hvis du køber, når varerne er på tilbud. Du kan også læse mere om mulighederne for at få et attraktivt lån på denne side.