Opgradér din internethastighed med fibernet

Opgradér din internethastighed med fibernet

oktober 9, 2022 0 Af MereMode

Du har helt sikkert prøvet, at du var i gang med at se en video, serie eller film på din computer, men pludselig stoppede videoen og gik i stedet i gang med at indlæse sig selv. Det har sandsynligvis været på grund af din internethastighed. Heldigvis kan du nemt opgradere din internethastighed med fibernet. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang med det.

Hvad er fibernet?

Kort fortalt er fibernet en forbindelse, der gør, at dit internet kører meget hurtigere. Det skyldes, at fibernet-forbindelsen transmitteres via lys. Data sendes hurtigere ved hjælp af lys end fremfor via elektriske signaler. Fibernet bruger lysledende fibre i stedet for kobbernet, som almindeligt internet bruger. Data sendes via lyspulser, som bevæger sig med lysets hastighed. Lysets hastighed er meget hurtigt, og det er netop derfor, at det kan gøre en markant forskel for din internethastighed.

Hvordan anskaffer jeg mig fibernet?

Der findes forskellige udbydere af fibernet. Pris og fremgangsmåde kan variere alt efter udbyderen. Du kan finde en oversigt, der sammenligner udbydere på Fibernet guiden – Gobredbaand.dk. Her bliver du guidet trygt og informativt igennem de forskellige muligheder for hver udbyder af fibernet.

Er der forskel på kvaliteten af fibernet?

Det korte svar er, at der er forskel på hastighed af fibernettet fra udbyder til udbyder. Det kan sammenlignes med almindeligt internet, hvor hastigheden også kan variere alt efter hvilken aftalte og udbyder, du har. Men uanset om du vælger en dyrere eller billigere fibernet-løsning, vil det som nævnt i mange tilfælde være hurtigere end det internet, du har derhjemme, som kører via kobbernet.

Se serier, videoer og film uafbrudt

Hvis du gør brug af streamingtjenester, kan det uden tvivl betale sig at investere i fibernet. Streamingtjenester er de udbydere, hvor du kan se film eller serier online på computeren fremfor at downloade dem ned til computeren. En af de mange fordele ved dette er, at du ikke behøver at tage plads på selve computeren, når du i stedet ser filmen online via internettet. Til gengæld er det essentielt, at internettet fungerer, og at du ikke konstant skal sætte filmen på pause for at lade internettet loade og tænke.

Når du først har fået fibernet, vil du hurtigt kunne mærke og se forskellen på din computer. Det er også en fordel, hvis du generelt bruger internettet på din computer såsom ved møder, hvis du spiller spil, ser videoer på streamingtjenester osv.