Et nyt modeår står for døren

Et nyt modeår står for døren

december 6, 2017 0 Af Blogger

På Meremode.dk mener vi det er på tide at få afsluttet år 2017 og få kigget fremad. 2017 har budt på et rigtig spændende år indenfor mode – både på herrefronten, men i høj grad også på kvindefronten.

Herresiden

Tager vi udgangspunkt i førstnævnte, herrerne, har vi set en yderligere udvikling inden for basic tees og cropped trousers og chinos ligesom vi allerede så det i år 2016. Dog er tendensen også ændret en smule i forhold til pasformen, som ikke længere nødvendigt behøver at være super slim, som før har været et absolut must i forhold til valg af sin buks eller trøje.

Udtrykket må godt blive en smule mere afslappet, med tendenser af et hippielook uden at det for alvor bliver de gode gamle 70’er.

I forhold til sko har vi set mange gamle klassiker komme tilbage på markedet, som også var populære før vi gik ind i 00’erne.

Det er henholdsvis Nike og Adidas der er kommet tilbage på markedet med store klassiker, både med et opløftet udtryk, men også den rå gode gamle model såsom Adidas Superstar, Stan Smith – samt nye samarbejder med blandt andet Pharell.

Dette er der kommet nogle ganske interessante ting ud af, både i forhold til kvinder og mænd.

Kvindesiden

Kigger man på modetøj til kvinder, er det tydeligt at se at udtrykket i stilen har været en smule mere vovet, end den var det i 2016. Noget man også forventer fortsætter i 2018. Generelt har det været et godt år, med en økonomi i opsving, hvilket naturligvis har en positiv effekt på en dynamisk tøjindustri.

I sommers så vi blomstrede kjoler i masser af farver, noget vi faktisk ikke har været vidner til i længe.

Ligesom på herresiden har vi også set cropped bukser, v-halsen og afslappede basic tees være drøn populære. Derudover er jakkesættet, eller habitten også blevet populær hos kvinderne.

Det at bære et helt sæt giver ens udtryk masser af karakter og kant. Det er både blevet fremvist på flere store catwalks, som et almindeligt dress, men også til mere professionelle anledninger såsom arbejde, møde eller lignende.

Der laves løbende tests og undersøgelser i forhold til hvad 2018 bliver for et år inden for tøj og mode. Dog forudser vi nogle interessante udviklinger, som vi nøje vil følge her på siden ved at gå i dybden med de forskellige kategorier.

Indtil da – rigtig glædelig jul og et godt nytår.