Har du en a-kasse?

Har du en a-kasse?

februar 18, 2022 0 Af MereMode

Det er aldrig sjovt at miste sit arbejde og pludselig stå og være arbejdsløs. Men der er faktisk noget du kan gøre for at situationen ikke bliver helt så slem og svær som den potentielt kunne blive.

A-kasser gør livet nemmere som arbejdsløs

For hvis du vælger at være realistisk omkring risikoen for at blive fyret, det kan ske for alle uanset hvor godt et forhold du har til din arbejdsgiver, så vil du forsikre dig mod den situation. Findes der en forsikring mod arbejdsløshed spørger du måske? Ja det gør der egentlig, nemlig det vi kalder a-kasser.

Grunden til at det virkelig kan svare sig at betale til en a-kasse er at det gør at din økonomiske situation når du er arbejdsløs vil være væsentlig bedre. Er du ikke medlem af en, skal du nemlig på kontanthjælp hvis ud en dag står uden job. Den udbetaling man får ved kontanthjælp, er en del lavere end de beløb der kommer ind på kontoen.

Så ønsker du at holde lidt fast ved dit gamle liv selvom du står mellem jobs, så er det alfa og omega at du får meldt dig ind i en af e mange forskellige a-kasser.

Ønsker du at få et bedre overblik over de forskellige firmaer og deres priser så kan du tjekke akasser.ekstrabladet.dk.

Vælg en a-kasse der forstår dig

Der findes en hel del forskellige firmaer, som du kan melde dig ind hos. Nogle af dem har specialiseret sig inden for visse fag. Altså er nogle særligt gode til at rådgive, vejlede og hjælpe dem der har en akademisk uddannelse mens andre fokuserer på selvstændige, eller noget helt andet. Der findes dog også nogle der er mere almene og hvor folk fra diverse jobs og brancher kan melde sig ind.