Gode råd om termotøj

Gode råd om termotøj

oktober 27, 2018 0 Af Blogger

Termotøj er uundværligt i børnefamilien, særligt som efterår og vinter melder sin ankomst. Men hvordan sørger du som forælder for, at du får fat i det helt rigtige termotøj til dit barn?

Overordnede råd til termotøjet

Generelt skal du sørge for at vælge termomodeller, der har forstærkninger på albuer, knæ og ved numsen, ligesom det er at anbefale, der er rib ved hals, hænder og fødder. Forstærkningerne hjælper på holdbarheden, så dit barn kravler rundt, samtidig med at det modvirker, at fugten trænger let igennem, når der kravles på kolde, fugtige underlag. Omkring alle åbninger kan du med fordel sørge for, der er ribkant, så termotøjet lukker tæt. På den måde bliver dit barn ikke koldt og har blødt materiale mod huden.

Husk dog at dette er generelle anbefalinger. Hvis dit barn er meget aktivt, skal du måske tænke over en termomodel, der bedre skiller sig af med varmen, mens det modsatte er tilfældet, hvis dit barn meget opholder sig på samme sted uden så stor fysisk aktivitet.

Hvad med vasken?

Termotøj går i stykker, når det bliver vasket, ikke sandt? Nej, ikke nødvendigvis, men du skal sørge for, at du følger vaskeanvisninger, og du skal sørge for, kun at vaske, når det virkelig er nødvendigt.

Ofte vil selv relativt beskidt tøj kunne tørre og rystes fri for mudder. Hvis ikke kan det tit fjernes med en fugtig klud, så du ikke hele tiden kommer tøjet i maskinen.

Termotøj til børn koster en formue?

Nej, ikke nødvendigvis. Du kan få termotøj i både større supermarkeder og i alverdens børnetøjsbutikker.

Termotøj findes i alle prisklasser – fra et par hundrede kroner til over tusind kroner. Du kan dog få mange anerkendte brand, der producerer deres sortiment i en prisklasse, der er yderst rimelig, fordi du både får høj kvalitet, flot design og komfortable klæder. Sådanne mærker er f.eks. H.O.K og Mikk Line termotøj, der begge er leverandører af tøj, som hurtigt vinder ind hos både drenge og piger.

Uanset hvad du vælger, så sørg for at klæde dit barn ordentligt på, nu hvor vi går en kold og våd årstid i møde. Sørg også for velegnet fodtøj, som er varmt og vandtæt.