Forkæl dine børn: Sy dit eget børnetøj

Forkæl dine børn: Sy dit eget børnetøj

januar 13, 2021 Slået fra Af MereMode

Der er ikke noget skønnere end at få en gave, som andre har lavet selv. Særligt hvis det er en lækker gave, som er flot og ordentligt lavet. Selvom det for nogle kan synes som en stor mundfuld, så er det ikke så svært at sy sit eget tøj. Særligt hvis du syr børnetøj, kan du få lidt stof til at række langt og samtidigt gøre nogle børn frygteligt glade.

Det er lettere, end du tror

De fleste danskere har på et tidspunkt siddet ved en symaskine i folkeskolen. Mange har også en symaskine af ældre dato stående i gemmerne, der stadig virker upåklageligt. Symaskinekørekortet skal derfor støves af, hvis du selv vil i gang. Og det er altså lettere, end du tror.

I dag kan du nemlig finde rigtig mange gode vejledninger og hjælp online, hvis du er helt grøn med saks, nål og tråd. Der er derfor ingen grund til at holde sig tilbage med at sy dit eget børnetøj.

Find lette mønstre online

På internettet kan du let finde både vejledninger og nemme mønstre. Det gode ved børnetøj er, at det ikke er så besværligt at sy. Start med t-shirts og bukser, der er lette at lave. Hvis du er mere vant til at sy, kan du sy mere kompliceret børnetøj såsom undertøj og sparkedragter.

Det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad du kan, hvis du først sætter dig ved maskinen. Øv dig eventuelt på et stykke reststof, som du er ligeglad med, hvis du lige skal finde melodien ved symaskinen.

Giv personligt børnetøj i gave

Det bedste ved selv at sy børnetøj er, at børn bliver enormt stolte og glade for personlige gaver. Vælg noget ekstra sejt stof med barnets yndlingsdyr eller -farve, hvis du skal have ekstra point. Med sejt stof behøver selve symønsteret nemlig ikke være særlig kompliceret. Så glæd et heldigt barn med dine egne kreationer. De vil med garanti sætte pris på din tid og flid.