Forbered dig bedst muligt til jobsamtalen

Forbered dig bedst muligt til jobsamtalen

marts 1, 2019 Slået fra Af Blogger

Når man skal til jobsamtale, er det sjældent, man føler sig helt klar. Der findes dog en masse ting, man kan gøre inden, for at forberede sig bedst muligt. Med de rette forberedelser, vil man nemlig få det bedre og ikke føle sig så nervøs, som man egentlig er.

Tøjet spiller en stor rolle

Når du skal til jobsamtale, er det ikke kun for chefens skyld, du skal have pænt tøj på, det er også for din egen. Hvis du føler dig godt tilpas i dit tøj og føler du ser godt ud, vil din jobsamtale også gå meget bedre. Når man tænker, man ser godt ud, udstråler man det også.

Hvorimod, at når man føler sig usikker på sit tøjvalg, udstråler man en ligegyldighed til sin kommende arbejdsplads, og det er sjældent man får jobbet. Tøjet giver dig nemlig en bedre selvsikkerhed under interviewet. Som kvinde kan man finde rigtig meget lækkert tøj fra mærker, som Ichi, på online-mode.dk.

Forbered dig, så du ikke bliver så nervøs

Der er nogle ting, der er vigtige at forberede inden jobsamtalen. Sørg for at have styr på dit CV og ansøgning, så du er klar, hvis de stiller spørgsmål til den. Derudover er det en god ide at undersøge virksomheden inden du kommer, så du er klar på small talk. Derudover bør du være klar med spørgsmål, som du gerne vil vide. Alt fra hvilke forventninger virksomheden har til dig til, hvorfor denne stilling er ledig.

En god metode, hvor du fremstår mindre nervøs og mere selvsikker, er ved at smile. Når du smiler, sender du strømninger op i hjernen, der fortæller dig, du er glad. På den måde, vil du, for dig selv og arbejdsgiveren, virke mere åben og positiv. Et trick kan være at sidde som din arbejdsgiver sidder. Knyt hænderne, som han/hun gør. Spejling på den måde skaber sympati og tillid.

Ting du ikke skal gøre til jobsamtalen

Under jobsamtalen er det meget vigtigt, du ikke sidder og kigger på dit ur hele tiden. Du må gerne have et rigtig flot og tjekket ud på, som et fra Urkompagniet, men undgå at kigge på det, da det ligner, du er ukomfortabel og gerne vil hurtig videre.

Undlad at komme for sent og sid oprejst, så du ikke fremstår doven og uoplagt. Du må ikke søge medlidenhed ved at sige, du tidligere har mistet et job, hvorfor du derfor sidder til samtalen nu. Samtidig, behøver du ikke sige en masse fancy ord, som dit ordforråd slet ikke kan klare. Lad være at være en, du ikke er.

Du må ikke overdrive dine kompetencer eller nægte at fortælle, hvordan du har fået dine kundskaber. Du bør undgå at stille krav til en jobsamtale. Der er mange til samtale, så medmindre du er blevet headhuntet, bør du ikke kræve højere løn eller fri om mandagen.

Mentalforberedelsen er vigtig

Inden en samtale, kan det være utrolig vigtigt for en selv at forberede sig mentalt. Læs på nettet om de klassiske spørgsmål, der bliver stillet og forbered dig på, hvad du kan svare til dem. Gennemspil eventuelt samtalen igennem med en anden, så du får muligheden for at træne din personlige stil. Husk at mentalt forbered dig på, at der kan komme test til samtalen. Så du ikke bliver presset over det.