Få bedre selvværd – med 4 simple trin

Få bedre selvværd – med 4 simple trin

maj 26, 2019 Slået fra Af Blogger

Mange funktionelle borgere døjer med dårligt selvværd, uden selv helt at vide det. Du kan for eksempel være typen, som udadtil virker som om du har styr på det meste. Men indeni er du bange for at blive afsløret, som ham med dårligt selvværd. Dårligt selvværd ses ofte hos folk som ikke stoler på deres egen dømmekræft, er bange for at skille sig ud og søger overdrevet anerkendelse fra andre. her får du en miniguide i, hvad du kan gøre, for at få bedre selvværd.

 

 

Hvorfor har man dårligt selvværd?

Dårligt selvværd kommer af mange forskellige ting. De fleste psykologer og forskere, er dog enige om at dårligt selvværd stammer fra barndommen, da det er her man bliver eksponeret for udfordringer for første gang. Det er også her man er mest modtagelig og følsom. Det kan komme af, at ens forældre ikke støttede en, at man ikke blev accepteret i klassen eller i ens omgangskreds. Måske var dine forældre meget krævende, og intet var godt nok. Alt dette, sidder i en i voksenlivet, medmindre man har brugt tid og kræfter, på at arbejde med det.

Så snart du er blevet konfronteret med, hvorfor du har dårligt selvværd og du har accepteret, at det sidder i dig, så snart kan du komme videre, ved at bearbejde og acceptere omstændighederne.

 

Snak med nogen om det

At have dårligt selvværd er nummer ét energidræner, og gør dig meget mere sårbar, når det kommer til at blive såret, trist og føle at man tit kæmper med livet. Derfor er det vigtigt at du tager hånd om det, så snart du er bevidst om at selvværdet er nede. Det at du vælger at italesætte det, er den bedste start. Snak med familie, venner eller bekendte om det. Det kunne også være godt for dig at snakke med nogen som selv har haft meget dårligt selvværd.

Professionel hjælp, er det bedste du kan gøre for dig selv. Psykologer og psykoterapeuter er uddannet og specialiseret, i sådanne problemstillinger som bunder i dårligt selvværd. Derfor ved de med sikkerhed, hvad der skal til, for at du kan få det bedre. En psykolog i København kan være svær at skaffe, da der ofte er lang ventetid hos de fleste klinikker. Hos MindCPH er der dog ingen ventetid, på nuværende tidspunkt. Derfor kan du nemt og hurtigt bestille en tid, hvis det er det du har brug for.

 

Mærk efter

Dårligt selvværd kan sagtens også komme udefra. Mange mennesker føler ikke de ser ud, som de ønsker. Det vil sige, at man ikke har accepteret sig selv som den man er. Her kan man enten vælge at arbejde på at acceptere sig selv, og hvad der følger med. Eller man kan gøre noget ved det. Det eneste man ikke må gøre, er at leve med at være ulykkelig over hvem man er.

Få kvinder i Danmark lider af PCO (Poly Cystisk Ovarie Syndrom), som kan tynge meget på selvværdet, da det udover at gå udover kroppen, også går udover udseendet. I dag kan man heldigvis få CPO behandling hos ceriX. Her tilbyder de professionelle skønhedsbehandlinger, som alle kan have gavn af.

De mest kendte og legitime eksempler på folk som virkelig ikke føler sig, som de ser ud, er transseksuelle. Her kan man roligt legitimere, at udseende virkelig betyder noget.

 

Vær realistisk

Det nemmeste du kan gøre for at få det bedre, at acceptere dig selv som du er. Folk med dårligt selvværd, har ofte alt for høje forventninger til dem selv, og slår sig derfor oveni hovedet, når de begår fejltagelser. Det er derfor vigtigt at du arbejder på at få et realistisk selvbillede. Du er ligesom alle andre mennesker, og begår også fejl, siger dumme ting og er doven indimellem, og det er okay.

Når du har lært at acceptere dig selv som du er, kommer selvtilliden helt af sig selv.