Bliv klædt på til en international karriere

Bliv klædt på til en international karriere

december 13, 2019 Slået fra Af Redaktion

Flere og flere drømmer om at opleve verden gennem en international karriere. Men konkurrencen er hård, og det kan være svært at vide hvor man skal starte. Her får du vores tips til, hvordan du kan forberede dig til en karriere i udlandet.

Opgrader din garderobe

I de fleste danske virksomheder er der meget få retningslinjer til medarbejdernes fremtoning og dresscode. Det er ofte tilladt at møde på arbejde i både sneaks og sweatshirts, så længe man er klædt nogenlunde pænt på og ikke ser usoigneret ud. Tager man til udlandet for at arbejde, kan situationen dog være en anden. Når du starter i nyt job i et nyt land, kan det derfor betale sig at undersøge om virksomheden har en dresscode eller andre retningslinjer man skal følge – det kan både være officielle og uskrevne regler.

Kommer du ind i en virksomhed med en form for dresscode, gælder det oftest for mændene at de skal være iført jakkesæt hver dag – og som minimum en skjorte og pæne sko. Er du på vej til udlandet, bør du derfor komme i gang med at opgradere din garderobe til international standard, så du ikke ender med at føle dig underdressed blandt dine nye kolleger.

Få styr på sproget

En af de største barrierer når man søger jobs i udlandet, er sproget. Drømmer du om en international karriere, må du derfor også arbejde på et internationalt ordforråd. Uanset hvilket sprog du skal lære eller blive bedre til, kan det være svært at komme af med den danske accent eller sjove udtale. I mange tilfælde er det heldigvis ikke dette som arbejdsgiveren lægger mærke til, men derimod hvor god du er til at agere flydende i sproget.

Uanset hvilket land du skal til er det en god idé at øve dine engelskkundskaber, da mange internationale virksomheder arbejder i et engelsktalende klima. Og det kan du gøre på mange måder. Du kan tale engelsk derhjemme med din partner og begynde at læse engelske artikler og bøger. Det vil friske hukkomelsen op, og dit ordforråd vil langsomt blive større. Har du brug for lidt mere hjælp, kan du tage et engelsk kursus, der vil forbedre dit engelsk i både skrift og tale.

Kend kulturen

Når man flytter til et helt nyt land, kan det være udfordrende at tilpasse sig det nye liv og ikke mindst den nye kultur, man nu skal være en del af. Forskellene fra Danmark vil selvfølgelig være større jo længere du kommer væk, hvor kulturen i europæiske storbyer på mange måder vil virke bekendt og være nemmere at navigere i.

Uanset hvor du skal hen, er det en god idé at lære kulturen at kende på forhånd, så du ved hvordan du skal agere. På den måde kan du også mindske dit kulturchok en smule, og være på forkant når du skal ud og socialisere dig og skabe nye bekendtskaber. Den nemmeste måde at gøre det på er ved at researche på internettet, men alternativt kan du også spørge din kommende arbejdsgiver til råds, så du ikke træder ved siden af.