3 gode råd til sundt hår

3 gode råd til sundt hår

april 1, 2018 0 Af Blogger

Flot, glansfuldt hår er med til at styrke selvtilliden hos langt de fleste. ”Charme, selvtillid og lækkert hår” er en kliche, alle kender, men den har også noget på sig. Det giver selvtilliden et løft at have flot hår, og selvom man kan være heldig fra naturens side, kræver sundt og lækkert hår en indsats. Det er en indsats langt de fleste kan yde, og som i den grad er det værd – ved hjælp af et par enkle trin, kan man booste både hår, velvære og selvtillid.

Masser af fugt

Markedet for hårprodukter kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er stor spredning i priser, ingredienser og kvalitet, og det kan være svært at finde det rigtige til sin specifikke hårtype. Men for langt de fleste hårtyper er det vigtigt at give håret godt med fugt. Tørt hår er generelt svækket og knækker og spalter nemt.

Noget, der er vigtigt at huske i forhold til en fugtgivende hårpleje, er at så vidt muligt undgå silikone i sine hårprodukter. Silikone får håret til at fremstå glansfuldt og blødt, men lægger i virkeligheden en hinde over hvert hårstrå, som er med til at udtørre håret på længere sigt. Mange kendte mærker er begyndt at producere hårprodukter uden silikone. Det kendte mærke Kerastase har fx en hel hårplejeserie uden silikone, der er baseret på naturlige ingredienser.

Olier og hårkure

Udover at undgå silikone er det vigtigt at tilføre håret fugt i form af olier og hårkure. Man kan vælge at købe hårolie, eller man kan købe en helt almindelig kokos- eller mandelolie, som både kan bruges til madlavning, men som også er godt for hud og hår. Et par enkelte dråber olie i lokkerne kan gøre underværker.

Desuden er det en god idé at investere i en ordentlig hårkur, man kan bruge et par gange i ugen alt efter behov. En hårkur skal sidde i håret et stykke tid, inden den skylles ud. En hårkur arbejder i dybden i hele håret og giver ordentlig fugt og pleje.