2018 er året med det største antal guldbryllupper nogensinde

2018 er året med det største antal guldbryllupper nogensinde

august 28, 2018 0 Af Blogger

2018 kan på mange måder siges at være kærlighedens år, og når vi ser på antallet af guldbryllupper, bliver det ekstra tydeligt, fordi 2018 er det årstal med de fleste antal guldbryllupper. Når man kan fejre sit guldbryllup, betyder det, at man har været i gift i 50 år, og når 2018 er året, hvor flest kan fejre den dejlige dag, så skyldes det flere ting. Det skyldes blandt andet at dem, der blev gift i 60’erne, blev gift tidligere, end dem der blev gift inden 60’erne og efter 60’erne. Desuden hænger det sammen med, at levealderen er blevet længere.

Traditioner vedrørende guldbryllup

Der er mange traditioner, der omkranser et guldbryllup. For det første er der æresporten, der med de grønne blade og pynten gerne skal placeres rundt om parrets hoveddør. Desuden skal der gerne være hornmusik eller en anden type musik, som skal spilles kl. 8-9 om morgenen, og som skal vække parret. Det er så meningen, at parret skal stå op til haven fuld af gæster, der synger nogle sange for parret. Der er guld på æresporten, men det er også en tradition nogle steder, at man tager et par af parrets sko, forgylder dem, og tilføjer nogle helt bestemte blomster i dem – nemlig brændende kærlighed og husfred. Derefter tages blomsterne ud, og parret danser brudevalsen for de fremmødte.

Krondiamantbryllup, jernbryllup og atombryllup – de store milepæle

Krondiamantbryllup fejrer man, når man har været gift i 65 år, jernbryllup er, når man har været gift i 70 år, mens atombryllup er 75 år. Jo længere man har været gift, jo større er sandsynligheden for, at man ikke bliver skilt. Det er i ægteskabets fjerde år, at man måske virkelig skal arbejde for at holde fast i sin partner, da det er her, der er størst risiko for at blive skilt. Hvis du har været gift i over 10 år, er risikoen for skilsmisse faldende.